Šeštadienis, 28 lapkričio, 2020

#ALFAS TOP. Šios burokėlių sriubos, šeima prašys nuolatos

#ALFAS TOP. Kai lauke šalta ir niūru, sušildys kvapni sriuba su paukštiena

Reikės:
1 svogūno
1 morkos
3–4 rudųjų pievagrybių
3 virtų burokėlių
250 g antienos filė pjausnių
Alyvuogių aliejaus kepimui
3 skiltelių česnako
125 g kreminio sūrio su žolelėmis
1 apelsino
500 ml sultinio
Petražolių patiekti
Lauro lapų
Maltos kalendros
Maltos saldžiosios paprikos
Česnako granulių
Juodųjų pipirų „Tellicherry“
Duonos patiekti

1. Svogūnus, morkas, česnakus, pievagrybius susmulkinkite.
2. Į puodą įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus ir morkas, apkepkite ir suberkite pievagrybius. Viską kepkite tol, kol grybai iškeps.
3. Sudėkite česnakus, suberkite prieskonius, apkepkite.
4. Pasmulkinkite burokėlius, sudėkite juos į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite 10–12 min. Pabaigoje įberkite juodųjų pipirų „Tellicherry“, įspauskite apelsino sulčių, pagardinkite apelsino žievele, įdėkite kreminio sūrio su žolelėmis, užvirinkite ir viską sutrinkite.
5. Antienos filė pjausnius keptuvėje, patiekite sriubą su supjaustyta antiena ir paskrudinta duona.

RAŠYTI ATSAKYMĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia