Pirmadienis, 26 rugsėjo, 2022

Man už tai moka: Svirplių augintojas

Kažkada per televizorių pamatęs laidą, kurioje iš svirplių miltų buvo kepama duona, Marius Glušauskas susižavėjo idėja – juk svirpliai yra ateities maistas. Kartu su broliu Donatu gimtajame kaime, Altoniškėse, jis įkūrė svirplių fermą ir gamybines patalpas.

Visa tai įvyko prieš ketverius metus, o dabar jų produkcija – svirplių traškučiai, duona, miltai, svirplių dešrelės, paprasti, džiovinti svirpliai ir kitos gėrybės – jau randama parduotuvių lentynose bei eksportuojama į užsienį. Marius sako, kad dirba pilnu etatu, atlyginimo pragyvenimui užtenka, o ateities planas – persikelti į naujas, didesnes patalpas.

Daugiau apie svirplių auginimo peripetijas ir šios profesijos įdomybes – „Man už tai moka“ laidoje.

RAŠYTI ATSAKYMĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -