Penktadienis, 30 spalio, 2020

Šefas parodo, kaip lengvai iškepti sultingą obuolių pyragą

Manote, kad obuolių pyragas jau nebenustebins? Pagalvokite dar kartą. Šefas siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį pyragą su bananais ir graikiniais riešutais. Toks pyragas privers obuolius atrasti iš naujo.

125 g kreminio sūrio
100 g cukraus
3 prinokusių bananų
3 kiaušinių
100 g graikinių riešutų
100 g sviesto
250 g miltų sumaišytų su 20 g kepimo miltelių
5–6 nedidelių obuolių
1 kupino šaukšto cinamono
cukraus miltelių pabarstyti

Kepimo formą gausiai patepkite sviestu, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Likusį sviestą ištirpinkite. Graikinius riešutus pasmulkinkite, išimkite obuolių sėklalizdžius palikdami kotelius.
Bananus pasmulkinkite šakute arba rankomis, sudėkite kreminį sūrį, suberkite likusį cukrų ir sutrinkite mikseriu, palaipsniui pildami kiaušinius. Kai viskas susimaišys, suberkite miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą.
Tešlą sudėkite į formą, ant viršaus suberkite graikinius riešutus, permaišykite ir įspauskite obuolius koteliais į viršų.
Kepkite apie 45–50 min. įkaitintoje iki 175 °C orkaitėje.
Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais

RAŠYTI ATSAKYMĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia