Trečiadienis, 3 kovo, 2021

Visi gali pasigaminti: Taco vakarėlis su plėšyta jautiena

Vienintelis vakarėlis vertas turėti – taco vakarėlis. Viską gaminom patys, plėšytą jautieną, padažus ir net paplotėlius. Kviečiam ir jus likti miltuotais žiurstais ir savo šeimai bei draugams surengti gerą vakarienę.

RECEPTAS

Padažai:
Guacamole
Avokadai
Pomidorai
Smulkiai pjaustyti svogūnai
Kalendra
Česnakas
Druska + pipirai
Žaliosios citrinos sultys
“Spilva” marinuoti jelapenai

Natūralaus jogurto
Natūralus jogurtas
Petražoles
Kalendra
Česnakas

Plėšyta jautiena:
Jautienos kumpis
Prieskoniai
Rūkyta paprika
Kalendros sėklos
Kumino sėklos
Muskato riešutas
Cinamono lazdelė
Druska ir pipirai

Daržovės:
Svogūnas
Česnakas
Saliero stiebas
Morkos
Šviežias imbieras
Čili pipiras
Raudonas vynas (paprastas, sausas, kad apsemtų mėsą) arba sultinys arba miksas tarp šių dviejų

Tortilla:
Kvietiniai arba kukurūzų miltai
Alyvuiogių aliejus
Šiltas vanduo
Druska

Kiti Taco ingredientai:
Pjaustyti pomidorai (su išimtomis sėklomis, kad nepavandeniuotų))
Švieži agurkai su išimtom sėklom (nes mes dominuojam gamtą)
Feta, Čederio ir/ar kitas sūris
Smulkiai pjaustytas baltas svogūnas (nes saldesnis ir švelnesnis nei jo geltonieji pusbroliai)
Laimas
Šviežia kalendra, pjaustyta
“Spilva” marinuoti agurkai
Salota (nedaug, nes nelabai kas norės. Ant stalo gražiausiai atrodys romaninė salota)

GAMINIMO PROCESAS
Pasišildome prieskonius sausoje keptuvėje
Nusausinam mėsą ir pašlakstom ją alyvuogių (arba kitu) aliejumi
Įtrinam mėsą prieskoniais
Dideliam puode, idealiai ketaus, Įkaitinam ghee sviestą
Apkepam iš visų pusių jautiena ir daržoves
Pilame sultinį ir šaunam į 150 laipsnių temperatūrą keturioms valandoms
Prieš 4 valandų periodo galą pasidarome padažus
Išsikepame tortijas
Plėšom mėsą
Konstruojam taco iš mėgiamų ingredientų ir puntam

RAŠYTI ATSAKYMĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia