Antradienis, 22 birželio, 2021

Ypatingai traškus žiedinis kopūstas su falafeliais

Alfas atskleis, kaip skaniai ir traškiai iškepti žiedinį kopūstą, kuriuo mėgautis
galėsite tiek vienu, tiek šalia kitų patiekalų.

1 šaukštelio maltos ciberžolės
2 česnako skiltelių
1 nedidelės citrinos
5–6 šaukštų kambario temperatūros sviesto
Ryšulėlio kalendrų
1 vidutinio žiedinio kopūsto
100 g tarkuoto čederio sūrio
½ stiklinės „Panko“ džiūvėsėlių
325 g falafelių
1 stiklinės natūralaus jogurto
½ šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnio druskos

1. Į dubenį suberkite ciberžolės miltelius, druską, pipirus, įtarkuokite česnaką ir pusę citrinos žievelės, dėkite sviestą ir viską išsukite iki vientisos kreminės konsistencijos. Kalendras susmulkinkite.
2. Gamintu sviestu tolygiai padenkite žiedinį kopūstą, įdėkite į skardą ir kepkite 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 min.
3. Kopūstui apskrudus ant jo pabarstykite čederio sūrio, „Panko“ džiūvėsėlių, aplink sudėkite falafelius ir kepkite dar 10 min., kol sūris išsilydys ir džiūvėsėliai apskrus.
4. Ant falafelių, jogurto ir žiedinio kopūsto užtarkuokite likusią citrinos žievelę, pabarstykite kalendrų, apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite.

RAŠYTI ATSAKYMĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -